GITAARLES

 

In deze lessen gaan we een stevige basis leggen. Van daaruit kun je leren om jezelf zo volledig mogelijk uit te drukken in verschillende stijlen van muziek. Ik volg iedereen op zijn eigen niveau en werk vanuit authenticiteit.

 

 

Mijn basis zit in jazz en popmuziek, later kwamen daar andere stijlen bij zoals; funk, soul, Latijns Amerikaanse en klassieke muziek. In 1979 ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium Maastricht als klassiek gitarist. In mijn lessen komen al deze stijlen en technieken terug. Het improviseren op gitaar kwam als vanzelf bij mij en is altijd een rode draad gebleven. Ook in het lesgeven, ondanks dat ik een methode gebruik, kan ik hier makkelijk van afwijken en inspelen op wat jij nodig hebt in het moment.  

 

 

In de lessen sta jij centraal, ook bij groepslessen. Vanuit de gedegen basis en kwaliteit die ik je bied, kun jij volledig genieten van jouw expressie in muziek. Omdat ik vanuit jouw authenticiteit werk blijft het niet alleen bij gitaarspelen, maar maken we ruimte voor jouw volledige muzikaliteit.

 

Wanneer: je kan je het hele jaar door inschrijven en beginnen.

 

Voorkennis: niet nodig

 

Schrijf je in: Contact

 

 

COMPOSITIE

 

 

In deze lessen leer ik je vooral theoretisch en vakmatig ondersteunende vaardigheden. Hierbij houd ik steeds jouw authenticiteit als belangrijkste noemer. Dit kan in verschillende stijlen.

 

 

Vanaf het begin wilde ik alles wat ik kon spelen en lezen meteen omzetten in mijn eigen muziek. Op dit moment componeer ik modern-klassieke muziek maar ik ben vaardig in verschillende instrumentale en vocale stijlen waaronder klassiek, jazz, pop, koormuziek, theatermuziek en Latijns-Amerikaans.

 

 

We werken vanuit jouw authenticiteit. In deze lessen help ik je componeren door middel van de juiste theorie, gehoortraining, vormleer, ritmiek, harmonieleer en contrapunt.

 

Wanneer: je kan je het hele jaar door inschrijven en beginnen.

 

Voorkennis: kennis van noten en het spelen van een instrument. 

 

Schrijf je in: Contact

 

IMPROVISATIE

Deze lessen zijn ontstaan tijdens de gitaarlessen. Improvisatie komt voort uit jezelf willen uiten. Ik help je om dit op een authentieke wijze te doen.

 

 

 

Zodra ik kon spelen ging ik als vanzelf improviseren. Voor mij is het een tweede natuur. Het is vrij en spontaan.

 

 

Door het improviseren leer je jezelf kennen en verrassen. Je krijgt er zelfvertrouwen van en het brengt je vooral veel plezier.

 

Wanneer: je kan je het hele jaar door inschrijven en beginnen.

 

Voorkennis: het bespelen van een instrument of zingen.

 

Schrijf je in: Contact

 

MUZIEKTHEORIE

Als je graag zelf muziek wil schrijven, zul je veel aan deze lessen hebben. De muziektheorielessen zijn er voor leerlingen die graag meer inzicht willen in muziek en hun kennis willen verdiepen. 

 

Een theoretische basis is voor elke muzikant belangrijk. Zelf heb ik gemerkt dat het schrijven en spelen vanzelf makkelijker gaat.  Je hoeft op deze manier niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden en kun je er alle kanten mee op. 

 

Wanneer: je kan je het hele jaar door inschrijven en beginnen.

 

Voorkennis: niet nodig

 

Schrijf je in: Contact

 

 

Paul van Lieshout

 

Componist
Muziekdocent
Meditatiedocent/Cursusleider Bewustzijnsontwikkeling